Translate

miercuri, 20 februarie 2013

Exercitiile mele preferate pentru gandire si memorie

   "Pentru mine, batranetea inseamna cu cincisprezece ani mai batran decat sunt."
                                                                                            -Bernard Baruch


            Pentru imbogatirea mintii, imi aleg exercitiile in functie de cat de apatic ma simt, precum si de locul in care ma aflu. Ele variaza ca intensitate si pot fi adaptate dupa caz.
            Respiratie Tai Chi. Aceste exercitiu de respiratie va angreneaza trupul, respiratia si mintea in patru etape distincte de activitate: inspiratie, retinere, expiratie si pauza. Stati in picioare, cu calcaiele lipite si talpile intr-un unghi de 45 de grade, genunchii flexati si spatele drept. Tineti-va mainile pe fata, sub nivelul ombilicului, cu palmele in sus si mana dreapta tinuta in mana stanga. Goliti-va plamanii si inspirati incet. Ridicati-va fara graba mainile in lateral, cu palmele in sus, si faceti cercuri cat mai largi in timp ce le ridicati deasupra capului. In acelas timp, indreptati-va incet genunchii, cu mainile inca ridicate si cu plamanii plini. Incordati zona pelviana si inghitit cu zgomot. Tineti-va gatul cat mai drept. Expirati incet pe nas. Coborati-va treptat mainile, cu palmele in jos, in linie dreapta catre pozitia initiala, indoind genunchii. Goliti-va plamanii cu o constractie finala. Faceti pauza pentru a elibera peretele abdominal, intoarceti palmele in sus, impreunati-le si reluati procedure. Repetati-o de 5 ori.
            Box cu umbra. Stati drept in picioare, cu talpile departate la latimea umerilor. Indoiti-va usor genunchii si vizualizati un sac d box in fata dumneavoastra. Strangeti pumnul drept si loviti sacul cu toata puterea, apoi loviti cu pumnul stang. Alternati miscarile de 20 de ori. Executati o miscare completa a bratelor, aducandu-le in fata si apoi in spate. Folositi-va intreg corpul. Respirati adanc.
            Dirijarea unei simfonii mentale. Incepti sa fredonati sau sa numarati pentru a va concentra mai adanc si a va face incalzirea. In picioare, cu talpile usor departate, cu bratele in lateral si coatele usor ridicate trasati doua C-uri spate-in-spate cu antebratele. Executati aceasta miscare de cel putin 10 ori, cautand sa nu incordati bratele. Incercati sa faceti exercitiul tinand in maini greutati usoare sau cutii pline de bauturi racoritoare. Daca il practicati regulat, sporiti treptat greutatile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu