Translate

vineri, 1 februarie 2013

Plus si minus

             Cand au o stare generala buna a sanatatii, oamenii incep sa arate semne de imbatranire mentala in jurul varstei de saizeci de ani, unii nedand insa semne de schimbare pana la saptezeci sau optzeci de ani. Iata abilitatile de memorie si de invatare pe care expertii in neurostiinta si gerontologie spun ca le castiga sau le pierd oamenii la batranete.

            Plus: Vocabular.Generarea cuvintelor. Invatarea asociativa. Memorare verbala libera. Corectura de text. Capacitatea de a genera idei noi sau originale.

            Minus: Timp de reactie mentala. Viteza si calitate in ducerea la bun sfarsit a frazelor. Stocarea unor volume mari de informatii. Memorarea listelor. Memoria de lucru spatiala. Reactie vizual-spatiala ( de exemplu, reactiile la volan ). Lapsusuri. Amintirea viselor.


            Este nevoie de vointa si disciplina pentru a invata si a intipari puternic informatiile; trebuie, de asemenea, sa aveti un creier sanatos. Prin aceasta inteleg sa luati substante nutritive necesare si sa faceti exercitiile cuvenite pentru ca mintea sa va functioneze eficient. Sunt multe lucruri pe care le puteti face pentru a va ascuti memoria si abilitatile de invatare, incetinite de batranete sau din cauza ca le-ati lasat sa "rugineasca". Unul din primele locuri la care ar trebui sa va uitati este bucataria.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu